The Knowledge Management Research Group
$LinkAlt

20070125

⚠ (:blogentry title="Ambjörn's kommentarer till gårdagens möte" time="2007-01-25 21:16" permalink="MatriksBlog.20070125":) Hej,

jag har övat mej att sätta kommentarsflaggor i flashmötet genom att editera det i efterhand. Det är väldigt enkelt egentligen! Kolla gärna på kommentarsflaggorna i inspelningen på http://flashmeeting.open.ac.uk/fm/fmm.php?pwd=154b42-7149

Det är nog lite väl många flaggor just nu, men jag ska ta bort några och "förstärka" de mest intressanta. Än så länge så "flaggar alla i samma hög", dvs det finns bara en uppsättning flaggor för hela mötet, men en av tankarna med FlashFolio är att var och en ska kunna publicera sina egna annotationer av ett möte direkt i sin portfölj.

/Ambjörn ⚠ (:blogentryend:)

⚠ (:blogentry title="Bo Styf's kommentarer till gårdagens möte" time="2007-01-25 20:44" permalink="MatriksBlog.20070125":) Hej.

Nej, tvärtom hade jag både Thunderbird och institutionsmailen öppna, så det måste ha blivit någe strul. Det bästa vore att man fick länken till mötet dagen före.

Men mötesmissen kanske var en fördel för nu följer jag inspelningen av ert Troika-samtal med desto större uppmärksamhet.

Jag får känslan av att mötet får mycket bättre flyt genom det lilla deltagarantalet. Man känner sig nog mer delaktig. Det är lättare att ta in den mer begränsade informationen tänka över den och inspireras till egna kommentarer. Jag gjorde militärtjänst inom luftvärnet, där vi hade observationsgrupper (som spanade efter den lede fi:s lågtflygande plan) med tre medlemmar. Lång erfarenhet har visat att tre är bättre än två (eller fyra) för det blir då hela tiden en som hamnar utanför den (tillfälliga) gemenskapen mellan de båda andra, vilket ger en bra gruppdynamik.

Det är lätt att somna om man sitter för mycket och lyssnar Kanske vi skulle starta vissa möten uppdelade i tre-grupper (i nödfall två eller fyra )? Alltså två (möjligen tre) parallella flash-möten (som spelas in)? Efter ungefär halva tiden går vi ihop i ett möte?

Några saker jag skulle vilja diskutera, efter att ha lyssnat på ert möte:

Finns det riktiga bevis? (mitt svar är nej, man kan aldrig vara säker på något. Finns det bevis? (mitt svar är ja - och de är mycket värdefulla trots att de inte är säkra). Finns det vackra bevis? (själv är jag en utpräglad anti-estetiker i grunden. funktion går före allt MEN....)

Vi hörs och ses nästa torsdag.

mvh Bo ⚠ (:blogentryend:)

No comments
Enter your comment:

Author: